nedeľa, marca 13, 2011

Mexiko 2011: Akumal

Po roku sme si zopakovali stretnutie s Fialovcami a ako inak - v teplých krajoch v Mexiku. Honzovci prišli v rozšírenej zostave s malym Martinkom. Miesto vyberal Tibor a hoci sa všetkým to minuloročné na ostrove Cozumel páčilo, zariskoval :-) a vybral iné.

Voľba to bola dobrá. Hotel a izby v ňom boli síce menšie a jednoduchšie ako minulý rok, no strava rovnako výborna a pláž a more boli o niekoľko tried lepšie.
Akumal je v preklade Záliv Korytnačiek. Na "konci" zálivu, asi 300-400m od našej pláže, je útes, ktorý je súčasťou druhého najdlhšieho koralového útesu na svete (ten istý pri ktorom sme snorklovali v Belize). No koraly začínajú už pár desiatok metrov od brehu, more je tu plytké (väčšina miest má okolo 2-3m a tam kde sú koraly aj menej ako pol metra) takže snorklovanie je tu úžasné.

A samozrejme, videli sme tu aj to, kvôli čomu sme na toto miesto išli - morské korytnačky. Dami ich pozoroval zo svojej nafukovačky, ktorá má v sebe okienko na sledovanie podmorského života. A nielen pozoroval. Jedna korytnačka sa rozhodla nadýchnuť tesne pri Damiho nafukovačke a tak si ju Damiánko mohol dokonca aj pohladkať. Veľmi ho to potešilo.

Ale neostalo len pri hladkaní korytnačiek. Damiho vzťah k zvieratkám azda najlepšie vystihuje jeho typicke
"Môžeme ho pohladkať?"Či je to žaba, nočný motýľ, pes alebo chrobák, Dami pohotovo vystrčí rúčku alebo prštek aby sa ich mohol dotknúť a jemne pohladkať. Aj to uvidíte na fotkách.

Oslávili sme aj Damiho narodeniny a rovnako ako minulý rok, došli ujovia s koláčikom, sviečkou a zaspievali mu happy birtday :-) . "Oslavu" sme preložili z utorka na piatok, lebo Dami si do Mexika priniesol nejaku virózu a tri dni zo siedmich si veľmi neužil. Ale počas tých ostatných si to vynahradil...

Fotky uz sú vybraté, ešte počkáme na zopár od Honzu a zavesíme ich na Picasu. Video je tiež a pokúsime sa ho zavesiť skôr ako za rok. Zatiaľ si môžete pustiť krátku, 40 sekundovú upútavku (a budúci rok sa pridať k nám!).


Presnú polohu Akumalu si môžete pozrieť tu, na Google Maps

Žiadne komentáre: