piatok, júna 02, 2006

Sugarloaf Mountain

Minulu nedelu sme sa rozhodli, nehliviet doma, ale urobit nieco rydzo slovenske - turistokovat. Hor a lesov tu sice nemame vela, teda skor ziadne a aj ten na ktory sme sa vybrali, je podla mna nizsi ako Bardejovsky Mihalov, ale napriek tomu to bola zmena.
Doviezli sme sa po americky niekde na parkovisko, priblizne v strede vrchu... dovod... az odtial zacinali vyznacene turisticke trasy. A kedze cela hora je niecia property, tak sme museli dodrziavat pravidla vlastnikov danych pozemkov. Na parkovisku sme si nasli mapku s vyznacenymi trasami, vybrali sme si po ktorej pojdeme a slapali sme... ai o 10 minut sme boli na vrchole :o). Tam sme si po narocnom vykone oddychli, popapali trochu ovocicka z jahodovej oberacky a pokochali sa vyhladom. No a po vydatnom oddychu sme sa zas inou, obklukovou cestou vybrali naspat smerom na parkovisko. To nam uz trvalo dlhsie, mozno aj hodinku a pol... dovodov bolo viacero... nesli sme priam turistickym tempom, skor takym vychadzkovym (ale zas co chcete v 30 stupnovych horucavach a velkej humidity) a potom aj mapky, ktore sme si zobrali na parkovisku (co sa mi inac velmo pacilo) boli akosi nepresne (dovodom je prave to, ze jednotlive casti lesa vlastnia rozni vlastnici, ktori nie su vzdy priam ustretovi k topografom).
Google Earth súradnice: 39°15'49.08N, 77°23'16.03W. Kopec je síce vo vysokom rozlíšení, ale obrázky sú veľmi tmavé, podexponované. Tak či onak, keď sa na to pozriete z boku, uvidíte, že je to naozajstný kopec na tejto našej placke.

-K-

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

vcera sme vam poslali takych 10-15 stupnov C... u nas sa uz prijemne ochladilo, o chvilu sa dufam u vas otepli... dajte vediet, ci niekde neostali visiet na ceste :)

Anonymný povedal(a)...

Kukam z boku a mas pravdu. Najvyssim bodom u vas nie je teda smetny kos, ale tento kopcek. Skoda, ze sa k nemu musite trepat cca 32 km. Ked si to vsak premietnem v perspektive, s ohladom na vzdialenost, neviem,neviem, ci ten smetny kos nevyhra.