štvrtok, marca 22, 2007

Cesty a miesta nášho pobytu v Belize

Súbory pre Google Earth (kmz), v ktorých sú zobrazené miesta nášho pobytu a trasy pohybu v Belize sú k dispozícii všetkým GoogleEarth nadšencom. Každé miesto ("placemark") obsahuje popis a väčšina z nich aj fotografie. Súbory sú tri a aby nebolo treba rolovať nadol, linky na nich uvedieme aj tu.

Navigácia je jednoduchá: jednoklik na značku miesta rozbalí komentár a fotky, dvojklik okrem toho ukáže aj detail miesta. Veľká časť územia, kde sme boli je v dobrom rozlíšení, preto sa na mnohé miesta môžete pozrieť i z intímnej výšky okolo 350 m.

Placemarky k snorklovacím miestam obsahujú aj obrázky najzaujímavejších trofejí, preto som vymenil nejaké (asi dve) fotky v predošlých príspevkoch. Dúfam, že som tým aspoň čiastočne vyhovel aj tým, ktorí sa sťažovali, že na fotkách sú samé zvery a nás nevidno :) .
  1. San Pedro a juh Ambergris Caye. 14 značiek ukazujúcich naše obľúbené miesta alebo miesta našich dobrodružstiev. Lokálna atmoška a zopár miestnych zverov, vrátane krokodíla, ktorého sme mali v močarisku za hotelom.
  2. Snorklovacie výlety. Trasy výletov a 7 miest, kde sa dá vidieť parádny podvodný svet. Samozrejme s obrázkami najzaujímavejších úlovkov.
  3. Lamanai. Trasa celého, vyše 100 km výletu s popisom spôsobu dopravy a 10 miestami, kde bolo niečo zaujímavé - netopiere s usmievavou tvárou na chrbte, krokodil, či vzácny bocian Jabiru.

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Zase som si prijemne zalietal, naslintal, vysmedol, tusim to spravi nejaky ten capak...Zeby guinnessik? Bruzdal som sa aj v intimnych vyskach. Skuska fotaka vysla na jednotku, tesim sa na dalsie priserky.

Anonymný povedal(a)...

Ano ano, Google Earth je parada, je to uzasne moct si detajlne pozriet rozne miesta na svete...

Skuska fotiaku vysla tak na dvojku, vo vynimocnych pripadoch (asi tak 5 fotiek z 500) bol obraz rozdeleny na 2-3 pravouhle sektory a tie boli vzajomne poposuvane... Preto sme sa ho rozhodli vratit (hoci je pouzity, dali nam zaruku 60 dni)... No a na nase prekvapenie, tyzden po odoslani tu dnes mame druhy, este zachovalejsi, takze opat mame co testovat :) .

marcinek prostredný povedal(a)...

Aj keď to nerád priznávam, ale po tretej návšteve Vašej dovolenky mi už nedá a musím skonštatovať, že to bola paráda a je čo závidieť. Tie "podvodné" zábery, ááách...!

T K D T povedal(a)...

to nas naozaj tesi ... no slova uzasu a zavisti :)))) si treba este setrit, chystame totiz zverejnit aj obrazovu galeriu... dufam, ze cez vikend nam opat bude snezit a dostaneme sa k tomu...