utorok, novembra 10, 2009

Daminoviny 1

S potešením oznamujeme, že technické problémy spomínané v predošlom poste sa podarilo vyriešiť a môžeme slávnostne uviesť veľkú novinku.

To malé okienko, v ktorom ste si doteraz púšťali videá, nám začalo byť tesné. Tibor totiž dostal meninovo-vianočný darček (Panasonic HDC-TM300) a kvalitné širokouhlé HD video, ktoré kamerka dáva, by bolo hriechom tesnať do onoho pidi video prehrávača na blogu.

Rozhodli sme sa preto pre radikálny krok: začneme vysielať DamiNoviny a budeme ich vysielať (áno, tak sa tomu teraz hovorí, vysielať a nie dávať ani vešať ani uploadovať) na YouTube! S presunom na YouTube sa vám (divákom) otvárajú nové možnosti: video si môžete natiahnúť na celú obrazovku a dokonca si ho môžete pustiť vo vysokej (HD) kvalite. Umožňujú to tlačidlá YouTube prehrávača - hľadajte ich vpravo dole. Na odber DamiNovín sa môžete prihlásiť priamo na YouTube, ale nové časti Daminovín budeme oznamovať aj na blogu.

Daminoviny budú mať formát TV novín: Pravidelná zvučka, pokec redaktora a video ukážky. Nateraz sa naši redaktori (T & K) budú snažiť pracovať na svojich moderátorských schopnostiach až kým ich nevystrieda hlavný redaktor Damián. Trpezlivosť s ich hviezdnymi výkonomi, ako aj konštrukívne pripomienky k nim sú vítané ;-) .

Nech sa páči, kliknite na link dole a pozrite si prvé vydanie Daminovín. (Nezabudnúť zapnúť vysokú kvalitu (HD) a natiahnúť video na celú obrazovku :-) ) :


Technická poznámka: Tlačidlo HD (High Definition) prepína zo štandardnej kvality na vysokú a naopak. Ak máte pomalšie pripojenie a prehrávanie videa vo vysokej kvalite je často prerušované, vráťte sa k štandardnej kvalite opätovným stlačením tlačidla HD.

4 komentáre:

miro, bj povedal(a)...

Už odoberám Kozmos, ale tieto "noviny" má viac zaujali. Preto som sa stal oficiálnym zaregistrovaným odberateľom "DamiNovin". Tak posielaj ďalšie, kým nezabudnem prihlasovacie meno :)

T K D T povedal(a)...

jasnačka, o odberateľov Daminovín sa budeme starať ako sa patrí, aby nepozabúdali svoje heslá :-)

Vlcko povedal(a)...

uzasne Noviny, prave sme pozreli s Eminou. Ne-tapir sa nam pacil, dufame, ze prezil.

T K D T povedal(a)...

Netapir samoska prezil, dufame ze si stihol aj najst miesto na prezimovanie!