sobota, novembra 20, 2010

Škôlkari

Dami je od septembra škôlkar. Navštevuje Montessori škôlku v meste a spoločnosť mu robí Vikinka, ktorá k nám prišla zo Slovenska na 4 mesiace spoznať sa s Džordžim a priučiť sa trocha angličtine.

Katka je školený expert na americkú predškolskú výchovu a ochotne :-) odpovie na otázky s ňou súvisiace. Napríklad čo je Montessori, prečo je Dami v Montessori škôlke a prečo tam bude nanajvýš rok ;-).

Deťuše majú dopoludnie (8:30 - 11:30) vyplnené rôznymi aktivitami. Panie učiteľky sa im snažia vytvoriť pestrý program a každý deň dostávame papierik, na ktorom je stručne napísané, čo deti robili.

Dami vravieva, že najradšej krmí vtáčika Washingtona a rybičky v akváriu, číta knihu o vláčikoch, maľuje, melie kávu pre panie učiteľky, hrá na zvonkohre a stavia rôzne stavby. Viktória ešte rada spieva, tancuje a umýva riad. V poslednom čase sa aktivity asi už opakujú, lebo Dami na otázku čo robil v škôlke, často odpovedá "Prečítaj si na papieri". :-)

Hoci doma rozprávame iba po slovensky, deti občas prejavia angličtinu, ktorá sa na nich v škôlke nalepila. Damián sa už nepýta Ako sa voláš? ale What's your name?, Viki miesto To je moje! niekedy zahlási It's mine! a obaja počítajú po anglicky do 10, aj keď sme to Damiána nikdy neučili.

Pred pár týždňami bol v škôlke ujo fotograf. Pozrite si deťuše a panie učiteľky.

Žiadne komentáre: