štvrtok, júna 05, 2014

Na huby!

Posledný májový pondelok je Memorial Day - spomína sa na padlých vojakov. Prevažne tak, že sa nepracuje a americký pracujúci vyráža so svojim domčekom na kolesách na predĺžený víkend. Nebolo ťažké si na takúto tradíciu zvyknúť a tak aj tento rok sme vyrazili na výlet - tradične na sever, k Michiganskému jazeru na víkendovú chatu Peteho a Sheri.

A tradične sme to využili na hubačku - smrčky jedlé, alias morelky rastú v máji ako ... no huby po daždi. Damián sa veľmi poctivo zapojil do zbierania a jeho výsledok uvidíte na videjku. Ale i plávanie v čerstvej vode jazera, jazdu na kosačke, neobvyklé pytliactvo, či nočnú oblohu posiatu hviezdami, lebo široko-ďaleko žiadne mesto nenájdete.

Príjemné pozeranie!

2 komentáre:

miro, bj povedal(a)...

Smrčky, u nás slendžovo murhle, sú už po sezóne. Výborné sú plnené mletým mäskom a upečené...Len, zase tá americká nátura, tá prehnaná chvála na najstarší strom... U nás chodíte vedľa duba, ktorý má cca 850 rokov a... žiadna chvála. Pravda, je už nahlodaný časom a nepriazňou ľudí, ale stále prežíva.
Páči sa mi Damiánkov, tzv. hoffmanovský", úsmev. Darmo, už o chvíľu bude mať dospelácke zúbky a to je znak pasovania na malého dospeláka.

T K D T povedal(a)...

Pravda, pravda, budeme musieť zájsť do Dubinného a skúsiť rukami opásať to dubisko... no a že sezóna murhieľ (murhľof?) už skončila? nič to za to, dúfame, že začnú rásť iné dobroty, keď tam dojdeme!