utorok, novembra 04, 2014

Halloween

Ako každý rok, aj teraz končil október cukríkovou žatvou alias helovínom. Deti chodia od domu k domu, zvonia pri dverách, odriekajú zaklínadlo trick or treat a dospelí im za to núkajú cukríky. Nuž veľmi divná tradícia, ale aspoň mesto trocha ožije.

Dami bol trikortrítovať u nás v meste a na ulici a potom u Donny v Shepherde, neďalekej dedinke. Bol oblečený ako jeho rozprávkový obľúbenec - kocúr v klobúku. Okoloidúce deti ho hneď spoznávali: Hey, it's The Cat in the Hat! A dostal sa aj do novín:

3 komentáre:

miro, bj povedal(a)...

Tak som si pozrel niekoľko dielov Kocúra v klobúku a...ten vie narobiť riadnu paseku. Už chápem, prečo je medzi deťmi populárny. Predstaviteľ tejto postavičky predsa musí byť v novinách.

T K D T povedal(a)...

Sú dvaja kocúrovia - starý a nový. A aj keď Dami má rád obidvoch (napríklad starý slávny Green Eggs and Ham , kde je kocúr rozprávačom), každý víkend pozerá nového.

V každom z nových dielov berie Kocúr na výlet dvoch kamošov objavovať svet vedy - život tučniakov, veľrýb, morských kráv, ... stromy v dažďovom pralese, na čo je dobrý kaučukovník, ... alebo čo sa deje v ľudskom tele. Má aj svojú webstránku .

miro, bj povedal(a)...

Tak to som videl toho druhého kocúrika, toho vášho som nemohol spustiť, je určený iba pre osadenstvo za Veľkou mlákou... Nevadí, budem si ho musieť domyslieť.