sobota, februára 14, 2015

Ďalšie športové správy 2: Plávanie

Damián má za sebou ďalšie dve plavecke súťaže.

31.1.2015: Druhá Damiho veľká plavecká súťaž v Alme skončila so striedavými výsledkami:
25 yardov motýlik: Prvý krát si Dami skúsil motýlika. Doplával až do konca s dobrým časom, ale napokon ho diskvalifikovali. Pri doplavbe sa nedotkol steny oboma rukami naraz. Nevadí, učíme sa.
25 yardov znak: Dami si plával lážo-plážo ako v Mexiku a doplával na siedmom mieste v kategórii (8 roční a mladší). Na tom by nebolo nič zlé, keby sa nezhoršil takmer o 2 sekundy oproti prvej súťaži. Keď sme videli jeho nasadenie, tak ho Tibor šiel pred prsiami povzbudiť: Že v prsiach je dobrý a nech teda zamaká.
25 yardov prsia. Dohovorenie zaúčinkovalo, Damián zabral, zlepšil si čas o takmer dve sekundy a vo svojej kategórii získal bronzovú medajlu. Jeho prvá medajla za plávanie!
100 yardov štafeta voľný štýl. Najprv sa zdalo, že ich diskvalifikovali, lebo ktosi skočil skôr ako mal, ale napokon dostali medajlu.

Minulú sobotu (7.2.2015) bol Dual Meet v Cadillac-u. Duálne súťaže sú menšie, súťažia tam len dva tímy. A Damián zabral.
25 yardov motýlik. Tentokrát doplával bez chyby a nechal za sebou všetkých plavcov svojej kategórie (8 roční a mladší). Áno, áno, vyplával si zlato.
25 yardov znak. Žiadne lážo-plážo, ale parádna plavba a striebro! Zlepšil sa takmer o dve sekundy oproti prvej súťaži a predbehol ho jediný osemročný plavec.
25 yardov prsia. Dobrý čas, ale ho diskvalifikovali. A nielen jeho, aj ďalších dvoch plavcov z jeho tímu. Dnes boli nejakí prísni rozhodcovia, aj koučovia sa čudovali... Ale správne, ruky pri zábere nesmú prejsť za líniu bokov. Mimochodom, prsia majú toľko pravidiel, že je pri nich najväčšia šanca na diskvalifikáciu. Napodiv ani motýlik nie je tak komplikovaný.
100 yardov štafeta voľný štýl (kraul). Aj tu sa Dami blysol. Zostava súperovho tímu bola celá tvorená iba osemročnými plavcami. V Damiho tíme bol jeden sedemročný, dvaja šesťroční a jedna dokonca päťročná! Mali vôbec šancu? Jasné, že mali. Dami začínal, lebo výborne skáče a vyrobil taký náskok v prvých 25 yardoch, že ostatní z jeho tímu ho už nestratili a štafetu vyhrali.

2 komentáre:

miro, bj povedal(a)...

Získať jednu medailu je úžasný úspech. Získať niekoľko ďalších....to už nie je len úspech, to je, ale veď sa to ani napísať nedá. Ani úžasná slovenčina takéto stupňovanie nepozná. Je rok Ľudovíta Štúra a ja zrejme napíšem Slov. jazykovednému ústavu, že nech s pokorou uznajú aj ďalší - 4.stupeň. Veď je aj prečo!!! Blahoželám a držím prsty!

T K D T povedal(a)...

Damiánko ďakuje a sľubuje, že na sebe popracuje, aby sa stále zlepšoval. Ak sa mu to podarí, slovenčine bude zrejme treba takých 5-6 stupňov navyše.