piatok, decembra 01, 2006

Prišla zima

Ukázalo sa, že prvé sneženie 12. októbra bolo iba nevinné strašenie a až do dnes tu bola príjemná jeseň. Dnes však prišla naozajstná zima.

Napadlo 15 centimetrov snehu, teplota čosi pod nulou. Hoci od poludnia kvôli počasiu zrušili školu, zdá sa, že na sneh sú tu zvyknutí a žiadna panika ani kalamita sa nekonala. Hlavné cesty boli čistené priebežne a na tých vedľajších si aspoň mohla Katka trénovať jazdu na snehu a brzdenie s ABS ;) .

Zdá sa, že zima tu bude ako sa patrí: mrznúce uši, vŕzgajúci sneh a parádna scenéria. Neodolali sme a hneď podvečer sme sa vybrali poprechádzať sa okolo nášho obydlia. Prikladáme dve fotky, ďalšie budú v pripravovanej galérii o našom obydlí a jeho okolí.

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Cesty prejazdné, chodníky odhrnuté, len nerozumiem prečo boli zrušené školy, žeby kôli nedostatku uhlia na kúrenie...?
U nás zatiaľ pohodová jeseň. Teploty 6-10 stupňov. Včera som cestoval popod Tatry, boli zaliaté slnkom a snehu len na vrcholoch.

T K D T povedal(a)...

Chodníky boli odhrabané až večer, iba hlavné cesty v meste boli čistené priebežne. Škola sa zrušila zrejme kvôli početným cezpoľným (aké krásne slovo), lebo doobedu ešte nik netušil, koľko snehu vlastne napadne.

Anonymný povedal(a)...

Tak veru, najkrajsia zima, teda aspon pre mna, je na fotografiach. Fotit mozte, len ju nedotiahnite v sobotu do nasich poslancami zabudnutych koncin.