utorok, apríla 08, 2008

Prišiel k nám Damián ...

... len toť nedávno, a už má mesiac. Prevrátil nám život hore nohami. ale tvári sa, ako by sa ho to vôbec netýkalo :-) . Ale aj tak ho máme radi a tešíme sa z neho. Veľmi.

Damián mal prísť 20. marca, Tiborovi na narodeniny. No rozmyslel si to a dostavil sa už v sobotu 8. marca 2008 o 8:07 EST (14:07 SEČ), po takmer bleskovom, menej ako 6 hodinovom pôrode. No, hm, bleskovom ako pre koho. Pre rodiacu Katku to bola večnosť, pre doktora poriadna rýchlovka - keď o pol tretej ráno Katku kontroloval, tak povedal, že si nás tu nechávajú a okolo obeda by Damián mal byť na ceste. Aké bolo jeho prekvapenie keď Damián už tesne po ôsmej ráno buntošil!

Damián vážil 3070g a meral 49cm. Pôrod bol prirodzený, čo nie je tu v Štátoch až také bežné - americkí lekári sa veľmi obávajú súdnych sporov a tak ženu režú už pri malom náznaku problémov. Celá 1/4 pôrodov v Štátoch je cisárskym rezom. Preto sme radi, že sme to zvládli prirodzene a bez oblbovadiel a Damiána na slobodu slávnostne odstrihol Tibor. Dami v nemocnici figuroval pod označením "Boy Marcinekova", čo nám prišlo smiešne. Doktor i tety boli veľmi milé, priestory novo zrekonštruovanej pôrodnice v Mount Pleasante sa v porovnaní so slovenskými podmienkami môžu smelo nazvať nadštandard - veľká izba, kde mali Katka i Tibor súkromie a všetko čo potrebovali (i to čo vôbec nechýbalo, ako napríklad plazmová telka).
Obrázky sa nachádzajú na Damiánkovej Picase: http://damian.marcinek.sk . Sú tam fotky Damiánka ešte pred narodením, fotky z pôrodnice a prvých Damiánkových dní, a z návštevy bratislavského dedka a babky u nás. A samozrejme - fotky budú pribúdať - tak ako bude Damiánko rásť a my pri ňom pomaličky starnúť...

Žiadne komentáre: