pondelok, októbra 31, 2016

Prvý sneh a Halloween

V stredu 26. októbra nám napadol prvý sneh tejto sezóny. Už v októbri :) !! Ten sneh bol taký ťažký a napadlo ho tak veľa, že u Frances, susedy oproti, polámal konáre veľkého javora a tie zahatali cestu. U tety stopkovej zas zvalil elektrický stĺp, a keď ho opravovali, vybuchla poistka na transformátore. Nemali sme elektrinu až do budúceho dňa, asi tak do tretej ráno. Inak stopková teta je tá, ktorá zastavuje autá, keď ideme cez cestu do školy.

Postavili sme aj snehuliaka so zajacom. Vydržali až do nedele!

Dnes, 31. októbra je Halloween. S Tobiáškom sme trick-or-treatovali na našej ulici. Trick-or-treatovať znamená chodiť od domu k domu a hovoriť "trick or treat!" a dostávať za to sladkosti. Najviac sme dostali Twixov a Kit-Katov, tých mali skoro v každom dome. S Tobiáškom sme boli prezlečení za Cat in the Hat (mačku v klobúku), moju obľúbenú seriálovú postavičku.


(Dodatok T:) Tou istou postavičkou bol Damián aj pred dvoma rokmi a dostal sa i do novín: Haloween 2014. Tamten klobúk daroval Tobiáškovi a sám už nosí väčší.

2 komentáre:

miro bj povedal(a)...

Samozrejme, dvaja kocúrikovia vždy viac sladkostí donesú domov. Každý kocúrik sa rád oblizuje, nuž, pravdepodobne sa Damiánko a Tobiáško budú oblizovať až do nedele. Sneh vám prajem, k nám ho ani neposielajte.

T K D T povedal(a)...

Už ani nie je čo posielať, leto sa vrátilo a po snehu ani stopa. Ale to je dobré, lebo keď je sneh, nedá sa hrabať lístie a keď je lístie, nedá sa stavať klzisko. Dúfame, že ho stihneme postaviť, než príde ozajstná zima. (T)