sobota, októbra 07, 2006

Bay City a jeho park (16.9.)

Týždeň po (dvoj)výlete k Michiganskému jazeru sme si to nasmerovali na východ - k Hurónskemu jazeru. Toto je naše najbližšie veľké jazero, k zálivu Saginaw to máme cca 70 km. Našim zámerom bolo omrknúť pláže, pozrieť si miestny štátny park a mesto Bay City.

Z významných vecí, ktoré sme sa o Bay City dozvedeli, nám hovorila niečo iba jediná - že je to rodisko Madonny. Tie ostatné veci, hm... buď máme zásadné medzery v amerických reáliách, alebo neboli až také významné ;) .

Park bol príjemný, no po návšteve Sleeping Bear Dunes sme mali latku očakávaní nastavenú asi privysoko - prechádzka vo veľkej časti parku sa pocitovo veľmi nelíšila od prechádzky v obyčajnom lese kdekoľkvek inde. Hoci treba priznať, že aj tu sme sa naučili niečo nové. Časť chodníka viedla popri močiari, kde sme sa čo-to priučili o močiarnom ekosystéme a Katke sa pošťastilo vidieť dvoch bobrov; tí jej priam skrížili cestu. A ešte niečim bude park pre Katku pamätný - prvý krát nazbierala odvahu chytiť do ruky... živého hada! Stálo ju to nemálo námahy a sebazaprenia, veď pozrite na obrázok a posúďte sami, aká to bola krvilačná šelma :))) . Vlastivedné poznámky sú vo fotogalérii priamo pri fotkách a v Google Earth si môžete zalietať priamo nad miestami, kde sme tieto fotky urobili.

Najväčším sklamaním bola pláž. Piesok, bahno, pena a až potom voda, komíny chemickej továrne v Bay City na obzore, tu a tam stopy motorového oleja. Sem veru chodievať nebudeme.
-t-
Fotogaléria (25 foto): http://www.marcinek.sk/akcie/michigan
Fotogaléria v zip: baycity.zip
Google Earth (10 miest): baycity.kmz . Tip: keď sa vám po odkliknutí súboru otvorí Google Earth a nastaví sa nad oblasť Bay City, kliknite na paneli vľavo na tlačidlo s trojuholníčkom (Play). Bez ďalšieho klikania vás Google Earth automaticky prevedie miestami, kde sme robili fotky.

Žiadne komentáre: