piatok, apríla 09, 2010

Mexiko

Takto pred mesiacom sme si uživali čísté more, kopec rýb a mexickú pohodu v spoločnosti Honzovcov z Texasu. Výlet potvrdil, že Dami je vodný živel a nevadí mu ani slaná a ani studená voda. Voda v mori bola samozrejme slaná a teplá, ale tá v bazéne bola "svieža". Prvý večer bolo navyše ešte veterno, takže všetci vodychtiví ľudia sa tlačili vo vírivke a v bazéne nebola ani noha. Teda až kým neprišiel Damián - len čo zbadal bazén, vypýtal si vestu a bez ostychu šup do vody! Okoloidúci ho obdivovali a z vírivky sa ozývali pokriky "Ten musí byť z Kandady!!!". A vlastne neboli ďaleko od pravdy :-) .

Dami na výlete oslávil druhé narodeniny. Balóny boli, ale nelietali: teta, ktorú sme poprosili aby nám nafúkala balóny bola síce veľmi ochotná a poriadne sa natrápila s fúkaním, ale až po nafúkaní vysvitlo, že ich nafúkala kyslíkom, lebo hélium nemali. Nuž ústami by sme ich nafúkali oveľa lepšie a hlavne rýchlejšie.

Okrem darčekov pri raňajkách (knihy od Donny a Craiga, tričko s mašinkou Tomášom,...) dostal Damián prekvapko aj pri slávnostnej večeri. Honzovci potajme zorganizovali štyroch či piatich čašníkov, ktorí nás obkľúčili, zaspievali Happy Birthday dear chico a dali Damimu kúsok torty s horiacou fakľou! Milé prekvapenie nielen pre Damiho, tiež uvidíte na fotkách.

More bolo parádne. Nebol to síce koralový útes a la Belize alebo Egypt, ale rýb tam bolo neúrekom a rôznych farieb a druhov, hneď pri pláži (v Belize bolo treba plávať aspoň 700 m k útesu, v Egypte sa brodiť niekoľko 100 m v plytkej vode). V kuchyni si stačilo vypýtať chlieb pre ryby, vojsť do vody a hneď bol človek terčom nájazdov rýb z vody a čajok zo vzduchu. Ale veď pozrite si to sami:

72 fotiek z Mexika na Picase.

Pripravený je aj album zo San Francisca a dvojo vydaní Daminovín! Takže stay tuned!

4 komentáre:

vladuch povedal(a)...

uuu, skvele fotky, skvely vylet! :o)
apropos, damiho tricko na spolocnej fotke je ralph lauren? :)

T K D T povedal(a)...

:-) No to ja ani netusim, budem sa musiet na to tricko pozriet :-) ... Vsetky take veci kupujeme za babku v jednom "mall-e" asi 1.5 hodinky od nas, kde su vsetky obchody "outletove" (aka je ta slovencina krasna :-))) ), takze na konci takeho nakupu ani neregistrujeme co je ralf lauren a co je makyta puchov ;-)

No, vidim, ze je najvyssi cas nas prist pozriet! :-)

T K D T povedal(a)...

Katka mi prave upresnila, ze ano, je to ralf ale ze rozmyslala, ci ho vobec zobrat, lebo toto stalo az $11 a ostatne boli za $7 :-)))

vladuch povedal(a)...

neuveritelne :o)
pozdravujeme vas! :o)))