streda, mája 08, 2013

Jar je tu

A s ňou aj život na našej záhrade. Tento rok sme si my, a aj naše zvery na ňu museli trochu počkať, ale o to intenzívnejšie si ju užívame. Na našom prírodnom sedisku sme pozorovali až 3 vtáčie rodinky pilne si stavať hniezda a  teraz už aj sedieť na vajíčkach: Robin (drozd) si postavil hniezdo na Barbarinom odkvape, kardinál si ho zas perfektne zamaskoval v našom kríku, no a potvorka sýkorka si usilovne znášala mach do búdky, ktorú sme len náhodou nechali položenú na zábradlí posediska.

A aby to náhodou nebolo málo, tak nás priletel navštíviť aj Pileated Woodpecker, najväčší americký dateľ (to je ten Woody z rozprávky). On k nám síce občas zavítal aj predtým, ale vždy to bola iba krátka chvíľka. Teraz u nás pobudol dlhšie a stihli sme ho odfotiť.

Aj záhrada sa prebúdza. Špargľa, a rebarbora sú už vonku, jahody a maliny sa tiež zazelenali a tohto roku k nim pribudnú červené ríbezle a egreš! Prídite si odtrhnúť!

1 komentár:

miro, bj povedal(a)...

Jasné, to je americká nátura. Ešte sa len ovocie zazelená, už zháňajú brigádnikov na zber. Čo ste si posadili, pozbierajte, nám len koštovať dajte! Ináč, ten ďateľ, pekný fotografický úlovok.